در حالی که فکر سوراخ کردن پوست با سوزن ممکن است باعث ایجاد افکار دوم در شما شود، میکرونیدلینگ دردناک نیست و در بیشتر موارد نتایج عالی به همراه دارد. اما یک نکته وجود دارد که این روش ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. این مقاله به بررسی عوارض میکرونیدلینگ می پردازد که باید از آنها آگاه باشید.
عوارض جانبی رایج میکرونیدلینگ
مانند سایر روش های زیبایی، میکرونیدلینگ دارای عوارض جانبی است. این روش باعث قرمزی کوتاه مدت، تورم و پوسته پوسته شدن پوست می شود که اغلب چند روز طول می کشد. در صورت مشاهده عوارض جانبی شدیدتر مانند کبودی، خونریزی، لایه برداری و عفونت، باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
گفته می شود، اکثر افراد در عرض یک روز پس از درمان به آرایش خود برمی گردند. با این حال، پوست نسبت به آفتاب حساس تر خواهد بود، بنابراین توصیه می شود از ضد آفتاب استفاده کنید.
میکرونیدلینگ برای همه مناسب نیست. به عنوان مثال، افراد مبتلا به تبخال دهان یا آکنه های التهابی فعال نباید این درمان را تا زمانی که ضایعات از بین رفته اند انجام دهند زیرا ممکن است جوش های فعال را بدتر کند. سایر افرادی که ممکن است کاندیدای ایده آل برای این روش نباشند عبارتند از:
- کسانی که بیماری های پوستی خاصی مانند اگزما یا پسوریازیس دارند
- کسانی که اخیرا پرتودرمانی کرده اند
- کسانی که سابقه زخم های پوستی دارند
- همچنین، زنان باردار قبل از انجام درمان باید توسط متخصص زنان یا متخصص زنان و زایمان معاینه شوند.
خطراتی که ممکن است در اثر میکرونیدلینگ ایجاد شود
همانطور که قبلا ذکر شد، عوارض جانبی میکرونیدلینگ می تواند در کوتاه مدت باعث تورم، قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست شود. با این حال، افرادی که تحت درمان قرار می گیرند، در معرض خطر عوارض جانبی شدیدتری مانند خونریزی، کبودی، لایه برداری و گاهی اوقات عفونت های پوستی هستند. سایر عوارض میکرونیدلینگ عبارتند از:
- آسیب به رگ های خونی
- تحریک پوست
- آسیب عصبی موقت یا دائمی که می تواند منجر به بی حسی یا درد شود
- تحریک پوست
توصیه می شود قبل از انجام درمان با پزشک خود مشورت کنید تا مشخص شود که آیا برای شما بی خطر است یا خیر. به یاد داشته باشید، این روش برای همه مناسب نیست و افرادی که شرایط خاصی دارند بیشتر احتمال دارد عوارض جانبی شدیدی را تجربه کنند.
نکاتی برای به حداقل رساندن عوارض میکرونیدلینگ و جلوگیری از عوارض
درمان میکرونیدلینگ معمولاً زمانی بی خطر است که توسط بهترین متخصص پوست و مو در اهواز انجام شود. با این حال، حتی واجد شرایط ترین متخصصان میکرونیدلینگ نیز نمی توانند از عوارض جانبی جلوگیری کنند. با توجه به افزایش حساسیت پوست خود، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و فعالیت های سنگین مانند ورزش که می تواند باعث تعریق شما شود، خودداری کنید. در اینجا نکات دیگری برای به حداقل رساندن عوارض جانبی و جلوگیری از عوارض پس از درمان میکرونیدلینگ وجود دارد:
- از استفاده از محصولات مراقبت از پوست حاوی مواد قوی و فعال خودداری کنید: ممکن است مجبور شوید برخی از محصولات مراقبت از پوست خود را متوقف کنید، از جمله اسیدهای لایه بردار پوست، لایه بردارهای قوی و ویتامین C. این به این دلیل است که ممکن است پوست شما را تحریک کنند.
- از یک مرطوب کننده و پاک کننده ملایم استفاده کنید: با بهبودی پوست از آسیب های ریز، ممکن است احساس خشکی، خارش و پوسته پوسته شدن داشته باشد. استفاده از یک مرطوب کننده ملایم می تواند پوست شما را هیدراته نگه دارد، در حالی که یک پاک کننده ملایم می تواند باکتری ها را دور نگه دارد.
- ناحیه تحت درمان را تمیز نگه دارید: آسیب های ریز روی پوست می توانند به عنوان کانال هایی عمل کنند که به باکتری ها اجازه ورود به پوست را می دهند و باعث عفونت می شوند. به عنوان بهترین روش، بدون شستن دستها به صورت خود دست نزنید، تا زمان بهبودی کامل پوست از شنا کردن خودداری کنید و ناحیه تحت درمان را با آب ولرم بشویید.
- از پپتیدها و فاکتورهای رشد محرک کلاژن استفاده کنید: فاکتورهای رشد و پپتیدها می توانند تولید کلاژن را افزایش داده و روند بهبودی را تسریع کنند.
- پوست خود را نخارانید: اگر ناحیه تحت درمان دچار خارش شد، آن را نخارانید. در عوض از کمپرس خنک استفاده کنید.
- آبرسانی: مقدار زیادی آب بنوشید و از لوسیون های مرطوب کننده ملایم استفاده کنید تا پوست شما به بهترین نحو ممکن التیام یابد.
- در دو روز اول عمل از آرایش خودداری کنید: ممکن است بعد از چند روز از مواد معدنی آرایشی کمتر تحریک کننده استفاده کنید.
- از سیگار و الکل خودداری کنید: سیگار کشیدن و نوشیدن الکل می تواند ترمیم پوست و القای کلاژن را از مسیر خارج کند. به این ترتیب، حداقل تا دو هفته پس از عمل نباید سیگار بکشید یا الکل بنوشید.
اگر با واکنشها یا نتایج نامطلوب مواجه شدید چه باید بکنید؟
پس از درمان، ممکن است عوارض جانبی میکرونیدلینگ مانند قرمزی، پوسته پوسته شدن، خشکی پوست و لایه برداری را تجربه کنید. با این حال، این عوارض جانبی پس از عمل شایع هستند و نباید باعث هشدار شوند. اما در صورت مشاهده عوارض جانبی شدیدتر مانند کبودی، خونریزی بیش از حد، تحریک پوستی مداوم، یا بی حسی یا درد دائمی در اعصاب، باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
به طور مشابه، اگر درمان میکرونیدلینگ نتایج نامطلوبی مانند تغییر رنگ یا هایپرپیگمانتاسیون گذرا برای پوست شما به همراه داشت، باید با پزشک خود تماس بگیرید تا کمک کند.
نتیجه گیری
میکرونیدلینگ یک روش غیر تهاجمی عالی است که می تواند به بهبود ظاهر پوست شما کمک کند. با این حال، برخی از عوارض جانبی وجود دارد. مهم این است که پس از درمان، اقداماتی را برای به حداقل رساندن عوارض میکرونیدلینگ و جلوگیری از هرگونه عارضه انجام دهید. اما اگر هر گونه عوارض جانبی شدیدی را تجربه کردید، باید متخصصان پوست به شما کمک کنند تا اطمینان حاصل شود که پوست شما پس از درمان میکرونیدلینگ به خوبی بهبود می یابد تا به ظاهر دلخواه خود برسید.